جنجالهای مربوط به تصمیم حکومت به عبور خط برق آسیای میانه به سوی هند از مسیر سالنگ هر روز ابعاد تازهای به خود میگیرد.
در ادامه این جنجالها امروز تعدادی از نمایندگان به نشانه اعتراض به ندیده گرفته شدن خواسته مردم ولایات مرکزی از سوی حکومت صحن مجلس را ترک کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی پیام آفتاب نمایندگان، معترض تأکید کردند که آنها به خواست مردمی که به امید کمک به توسعه مناطق خود رای دادهاند این کار را انجام میدهند.
این در حالی است که جمعی دیگر از نمایندگان رفتار دسته اول را نا پسند خوانده نمایندگان معترض را سرزنش کردند.
این نمایندگان اعتراض هم مسلکان خویش را قومی و خلاف منافع ملی عنوان کردند.
اعلامیه مجلس در محکومیت رفتار عدهای در مجلس سخنرانی رئیس جمهور در لندن
مسئله دیگری که امروز فضای مجلس را تنش آلود ساخته بود دیدگاههای متفاوت نمایندگان نمایندگان در مورد حرکت عده در قطع سخنرانی رئیس جمهور در کنفرانش ضد فساد اداری در لندن و دروغگو خطاب کردن محمد اشرف غنی بود.
عدهای از نمایندگان مجلس رفتار کسانی که زیر نام فعال مدنی به رئیس جمهور توهین کردند را محکوم و از رئیس مجلس خواستند با انتشار اعلامیهای این حرکت را محکوم کند.
این نمایندگان معتقد بودند که این حرکت توهین به تمام مردم افغانستان است و از سوی افراد خاصی و با هدف ایجاد تفرقه در بین مردم طراحی شده بود.
دسته دیگر نمایندگان مجلس اما اعتراض فعالین مدنی در لندن را واقعیت خواندند و تأکید کردند حکومت در یک رفتارتبعیض آمیز بخش خاصی از کشور را در فقر و محرومیت نگه داشته است.
این تنش سرانجام با سخنان رئیس مجلس به پایان رسید.
عبدالرئف ابراهیمی رفتار افرادی که به رئیس جمهور توهین کردند را توهین آمیز و نابخشودنی خواند و اعلام کرد در محکومیت این اقدام از آدرس مجلس بیانیهای به نشر میرسد.
مناطق مرکزی تا سال ۲۰۳۲ از برق محرومند!
برخی از نمایندگان از زبان مردم اعلام کردند که حکومت تصمیم ندارد به ولایات مرکزی برق بدهد.
محمد اکبری، نماینده مردم بامیان در مجلس نمایندگان، گفت: «اسنادی در دست دارد که نشان میدهد در ماستر پلان دولت تا سال ۲۰۳۲ برق به مناطق مرکزی نمیرسد.»
وی تأکید کرد تا سال ۲۰۳۲ تمام مناطق افغانستان به جز مناطق مرکزی از نعمت برق برخوردار میشوند.
وی این اقدام حکومت را غیرقابل تحمل دانست و از مردم خواست با حضور پرشور در راهپیمایی روز دوشنبه هفته جاری عدالت خواهی کنند.
نمایندگان با استیضاح از مقامات دولتی باج میگیرند
در جلسه امروز پارلمان همچنین به روند استجواب و استیضاح مقامات به شمول وزرا از سوی نمایندگان نیز اعتراض شد.
برخی از نمایندگان تأکید کردند که استیضاح و استجواب با هدف باج گیری از مقامات دولتی صورت گرفته و نتیجه مثبتی در پی نداشته است.
فوزیه کوفی، نماینده مردم بدخشان در مجلس نمایندگان، گفت: «بسیاری از نمایندگان با وزرا معامله میکنند.»
وی تأکید کرد تعیین بودجه و استیضاح وزرا دو وظیفه اصلی مجلس است اما نمایندگان به جای نظارت از دولت به فکر معامله با وزرا و گرفتن امتیاز میباشند.
خانم کوفی در ادامه به بیتوجهی دولت به آسیب دیدگان حوادث طبیعی در بدخشان اشاره کرد و گفت: «حوادث طبیعی همه ساله از مردم قربانی میگیرد اما دولت تاکنون اقدامات پیشگیرانهای را روی دست نگرفته است.»
این نماینده مجلس خواستار استجواب تشکیل کمیته مبارزه با حوادث طبیعی شد.
حفیظ الله رجبی، خبرنگار پایگاه اطلاعرسانی پیام آفتاب در کابل
شنبه ۲۵ ثور ۱۳۹۵