کابل/۱۸ثور/فرهنگستان
مسوولان ریاست معارف لوگر از ساختن ۵۴۲ صنف آموزشی برای نزدیک به هفده هزار کودک در ولایت لوگر خبر داده است.
هزینه ساخت صنفهای آموزشی از سوی سازمان پشتیبانی از کودکانِ سازمان ملل متحد پرداخته شده است.
با آنکه در سالهای پسین تلاشهای فراوانی در بخش معارف در کشور انجام شده اند، اما هنوزهم برخی از دانشآموزان در کشور به ویژه در روستا ها از آموزش به دور مانده اند.
مولوی جنت گل عزیز، رییس معارف لوگر، گفت: «در حال حاضر در تمامی ولسوالی های لوگر چهارصد صنف فعال داریم و چهارصد آموزگار را گماشته ایم و این روند ادامه دارد.»
محمد علم غالب، مسوول موسسه ودان در لوگر، میگوید:«مدت زمان صنفهای روستایی نه ماه است و مدت زمان صنفهای سرعتی شش ماه، آنان در سال دو صنف را می خوانند.»
دانشآموازن از فراهم شدن زمینه آموزش برای شان شادمان استند و از وزارت معارف میخواهند که زمینه آموزش را برای دختران بالاتر از صنف ششم در سراسر کشور نیز فراهم بسازد.
مریم، دانش آموز، گفت: «معلم ما معلومات اسلامی میدهد، در هر بخش مثل ریاضی و پشتو؛ زیاد کوشش میکند که ما را خوب درس بدهد.»
نوریه، دانش آموز دیگر میگوید:«به مکتب علاقه نداشتم، اینجا وقتی مکتب شروع شد خوشحال شدیم و از آنان تشکر می کنیم.»
در همین حال، باشندهگان لوگر میگویند که هزاران کودک به علت نبود مکتب از آموزش به دور مانده اند. محمد جمشید زرین زوی، باشنده لوگر، گفت: «قبلا شرایط جنگی بود، بسیاری از کودکان نمیتوانستند به مکتب بروند همه بی درس و بی تعلیم بودند.»
مسوولان معارف لوگر میگویند که با فراهم سازی تازه آموزش در این ولایت برای بیش از ۵۴۲ آموزگار زن و مرد زمینه کار فراهم شده است که از این میان ۱۸۶ تن آنان آموزگاران زن استند.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی
