گروه موسیقی دختران افغانستان دیروز با اجرای تلفیقی موسیقی شرق و غرب و با تاکید بر مقابله با سنتها و تهدیدهای مرگبار در افغانستان، پرده پایانی مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس را رقم زد.
این اولین گروه موسیقی افغانستان است که تمام اعضای آن را دختران تشکیل میدهند.
گروه زهره، دسته موسیقی مشتمل بر ۳۵ دختر ۱۳ تا ۲۰ ساله افغان که در میان آنها دختران یتیم یا از خانوادههای فقیر نیز بودند، در برابر صدها شخصیت جهانی در داووس با اجرای با شکوه، تصویری از نسل جدید افغانستان به نمایش گذاشت.
بعضیشان چهارزانو و پا برهنه بر روی زمین و شماری شان بر روی صندلی نشسته بودند ولی همه لباس سنتی افغانستان بر تن و روسری بر سر داشتند.
آنها با ترکیبی از آلات موسیقی غربی و جنوب آسیا اجرا کردند: سازهای سیمی، بادی و کوبهای.
این برنامه سنتهای دو نوع موسیقی را درهم آمیخت و شامل نمایشی پرهیجان از “سرود شادی” بتهوون نیز بود که به سرود وحدت اروپا معروف است.
در پشت آنها صفحه بزرگی، سلسله کوههای برفی را نشان میداد که میتوانست ارتفاعات آلپ سوئیس یا هم قلههای سربفلک هندوکش باشد.
هدایت این گروه دختران افغان را نگینه خپلواک به عهده داشت که زادروز ۲۰ سالگیاش را امروز در پرواز بازگشت از سوئیس به افغانستان تجلیل میگیرد.
در جامعه محافظهکار افغانستان، این دختران برای یکجا نواختن با تهدیدهای مرگ و تبعیضهای گونهگون روبرو بودهاند.
احمد سرمست، موسیقیدان افغانستان که مکتب ملی موسیقی افغانستان و گروه زهره را ایجاد کرده، گفت که از دیدن دانشجویانش بر استیژ داووس “عمیقا احساس افتخار میکند.”
او به شرکتکنندگان در داووس گفت که این دختران “مشعل امید افغانستان و نشاندهنده تغییرات مثبتی هستند که در ۱۳ سال گذشته در افغانستان به وجود آمده است.”
ظریفه ادیبه، ویلوننواز گروه زهره پیشتر در تالار کارنگی در نیویورک نیز ویلن نواخته و به گزارش خبرگزاری فرانسه، پیش از آمدن به اروپا، ابراز امیدواری کرده بود که بتواند قهرمانش، میشل اوباما، بانوی اول پیشین آمریکا را در داووس ببیند.
اما در حالی که گروه زهره برنامه یک هفتهای مجمع جهانی اقتصاد در داووس را به پایان میرساند، خانم اوباما مشغول شرکت در مراسم سوگند رئیس جمهوری جدید آمریکا در واشنگتن بود.