انتشار گسترده تصویر بهت زده و خونین عمران دقنیش کودک ۵ ساله سوری که در بمباران های حلب از زیر آوار بیرون کشیده شده و سوار بر آمبولانس شده دل هر انسان باوجدانی را ناراحت می کند. انتشار این تصویر حدود یک سال پس از تصاویر آیلان، کودک سوری که موجهای دریا جسد او را به سواحل ترکیه آورده بودند نشان دهنده وضعیت بحرانی کودکان سوری می باشد.
دولت روسیه اعلام کرده عمران بر اثر بمباران هواپیماهای جنگی این کشور زخمی نشده است. وزارت دفاع این کشور در بیانیه ای اعلام کرد، هیچ گونه حمله هوایی به شرق حلب در آن روز(چهارشنبه هفته قبل) که تصویر این کودک غرق در خون در آن منطقه تهیه شده است، انجام نداده است.
عکس هایی که اخیراً در شبکه های مجازی و سایت های خبری منتشر شده نشان می دهد محمود رسلان، خبرنگار الجزیره که برای اولین اقدام به انتشار این تصویر نموده است قبلاً با فرماندهان گروه نورالدین زنکی، یعنی کسانی که ماه پیش نوجوان فلسطینی را سر بریدند عکس یادگاری دارد. گروه موسوم به «حرکة نور الدین زنکی» از جمله گروههای تروریستی در سوریه است که اواخر سال ۲۰۱۱ شکل گرفت.تروریستهای این گروه از ملیتهای مختلفی هستند که بیشتر آنها را چچنیها تشکیل میدهند.
این گروه یکی از گروه هایی است که در قالب تروریست های میانه رو مشمول دریافت کمک های آمریکا برای سرنگونی بشار اسد شده اند و در حال حاضر در درگیریهای حلب از موشکهای آمریکایی تاو استفاده می کند. از سوی دیگر موضوع مهم دیگری نباید فراموش کرد استفاده تروریست ها از افراد بی گناه به عنوان سپر انسانی در راستای نجات جان خود، فرار از میدان نبرد و مظلوم نمایی می باشد. اتفاقی که اخیراً نیز رخ داد و داعشی ها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی برای فرار از شهر منبج در شمال سوریه، استفاده کردند و ذات وحشیانه خود را بار دیگر نشان دادند. موضوعی که چندی قبل در فلوجه عراق نیز رخ داده بود.
با این توصیف باید گفت انتشار گسترده عکس عمران دقنیش نه از سر دلسوزی و ناراحتی بلکه مصداق ضرب المثل اشک تمساخ حامیان تروریستها می باشد. به خصوص اینکه این اقدام با پشتیبانی گسترده رسانه های خارجی و در لحظات مهم جنگ حلب نیز همراه می شود.
با نگاهی به گذشته باید گفت همیشه دولت ها و رسانه های غربی سیاستی دوگانه در مقابل موضوعات حقوق بشر و حقوق کودکان داشته اند. این رسانه ها همیشه در مقابل جنایت های رژیم صهیونیستی سکوت کرده اند. همچنین کشورهای غربی در مقابل تجاوز عربستان به یمن و کشتار مردم بی گناه و کودکان نه تنها واکنشی نشان نداده اند بلکه این جنگ با هماهنگی و کمک این دولت ها شکل گرفته است. در این راستا دیروز رویترز عنوان کرد مشاوران نظامی آمریکا که مسئولیت هماهنگی حملات هوایی عربستان به یمن را برعهده داشتند از این کشور خارج شدهاند و تعداد مشاوران نظامی آمریکایی که در حمله به مناطق دیگر مشارکت میکردند، کاهش یافته است.
همچنین ماه پیش بود که سازمان ملل عربستان سعودی را در لیست ناقضان حقوق کودک بدلیل کشتن ۵۱۰ کودک و زخمی کردن حدود ۶۶۷ کودک قرار داد ولی چند روز بعد با تهدیدهای ریاض از این تصمیم عقبنشینی کرد. این در حالی است که سال گذشته بودجه نظامی دولت عربستان پس از آمریکا و چین با رشدی معادل ۷/۵ درصد به حدود ۹۰ میلیارد دلار در سال گذشته بالغ شد. ریاض بیشتر تجهیزات نظامی خود را که در یمن، سوریه، بحرین و … به کار می گیرد از کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان و … وارد می کند.
نکته دیگری که باید درباره انتشار عکس فوق گفت این است که شهر حلب از حدود یک ماه قبل شاهد درگیری های مهم و سرنوشت سازی شده است. جایی که دولت سوریه با کمک نیروهای محور مقاومت و با پشتیبانی هوایی روسیه در پی تکمیل محاصره این شهر، قطع کمک های ارسالی به تروریست ها و تسلط بر شهر هستند.
اما نیروهای مخالف دولت با پشتیبانی کشورهایی نظیر عربستان و آمریکا در پی عملیاتی ساختن آتش بس برای فرار از شکست های حساس بعدی می باشند. به عقیده برخی پیروزی در حلب موجب خواهد شد تا فروپاشی جبهه تروریست ها با شدت بیشتری عملیاتی شود و تکلیف بحران سوریه مشخص شود. اما این مسئله به شدت در تضاد با اهداف محور عربی- غربی می باشد که بدنبال براندازی حکومت سوریه و یا طولانی کردن جنگ می باشند. پس طبیعی است که از هر ترفند و سیاستی برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند حتی اگر تروریست هایی که تا دیروز مشغول ذبح زنان و کودکان بودند امروز خود را مدافع و حامی حقوق بشر نشان دهند.
لازم به ذکر است جنگ سوریه که از پنج سال پیش در جریان است تبعات انسانی تکان دهنده ای به همراه داشته است. جنگی که تروریست هایی از ۸۰ کشور جهان در آن حضور دارند و در قالب گروه های تروریستی تکفیری مشغول جنگ با دولت بشار اسد بدلیل حضور آن در محور مقاومت می باشد.
۲۱ اگست ۲۰۱۶