خانه / فرهنگ و هنر / فرهنگ / چهارمین نشست وزرای ۲۰ کشور جنگ‌زده در میان تدابیر شدید امنیتی در کابل آغاز شد
چهارمین نشست وزرای

چهارمین نشست وزرای ۲۰ کشور جنگ‌زده در میان تدابیر شدید امنیتی در کابل آغاز شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیام آفتاب، کشورهای شرکت کننده روی صلح، تلاش در راستای ایجاد صلح در کشورهای عضو، انعطاف پذیری اقتصادی، تنظیم بهتر و تقویت روابط کشورهای کمک کننده و کمک گیرنده و تطبیق راهکارهای تازه بحث و گفتگو خواهند نمود.
رئیس جمهور غنی در سخنرانی ابتدای این نشست گفت که کشورهای شرکت کننده در این نشست علاوه بر بررسی وضعیت شکننده دولت‌های‌شان می بایست راهکارهای تازه‌ای برای اصلاحات را ارائه کنند.
غنی با حمله تروریستی در بروکسل که ۱۷۰ نفر کشته و زخمی به جای گذاشت اشاره کرد و گفت: «تمام کشورهای دنیا می بایست در مقابله با تروریست متحد شوند».
وی گفت سران کشورها به جای مصرف کمک‌های دریافتی می‌بایست ظرفیت سازی کنند و اصلاحات را روی دست بگیرند.
رئیس جمهور افغانستان تاکید کرد مشکلات درونی می بایست توسط خود کشورها حل شود و در این مورد نباید دیگران را سرزنش کرد.
غنی افزود سران کشورها بیشتر به نفع منافع خود کار می‌کنند و فساد در رده‌های بالای حکومتی در کشورهای عضو هنوز بیداد می‌کند.
وی از کشورهای شرکت کننده خواست برای مبارزه با فساد متحد شوند.
رئیس جمهور غنی گفت: «بیشتر کمک‌هایی که به افغانستان سرازیر شده بود در قالب معاش برای مشاوران خارجی از کشور خارج و هیچ دستاوردی در پی نداشت».
«صلاح الدین ربانی»، وزیر امور خارجه افغانستان نیز طی سخنانی نشست وزرای گروه جی به علاوه هفت را فرصتی مناسب برای گسترش روابط بین کشورهای عضو در عرصه‌های مختلف دانست.
وی گفت نتیجه این کنفرانس در اختیار سازمان ملل، نهادهای کمک کننده بین المللی و کشورهای کمک کننده قرار داده می شود تا در  تنظیم برنامه های آنان نقش داشته باشد.
وزیر امور خارجه افغانستان برگزاری این کنفرانس را در حل مشکلات کشورهای جنگ زده موثر دانست و ابراز امیدواری نمود این کشورها به زودی از بحران خارج و به سوی پیشرفت گام بردارند.
ربانی تاکید کرد از میان بیست کشور جنگ زده، هجده کشور کمتر انکشاف یافته‌اند و افغانستان نیز علی رغم دریافت کمک‌های جامعه جهانی در ۱۵ سال اخیر در ردیف این کشورها قرار دارد.
چهارمین نشست وزرای گروه جی به علاوه هفت که با شعار «وداع با بحران و استقبال از توسعه» برگزار شد. کشورهای این گروه شامل افغانستان، بروندی، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، کومور، ساحل عاج، جمهوری دموکراتیک کنگو، گینه، گینه بیسائو، هایتی، لیبی، گینه نو، سان توم پرینیست، سیرالئون، جزایر سلیمان، توگو، یمن، سودان جنوبی، تیمور لسته و سومالی می‌باشد.
مبارزه با فقر، بررسی چالش‌های اخیر در ۲۰ کشور عضو که از جنگ متاثر شده‌اند، توافق روی نقشه راه برای سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷، بررسی مشکلات کشورهای عضو در مسیر توسعه و اتخاذ پالیسی‌های بین المللی برای شناسایی و حل مشکلات کشورهایی که از جنگ آسیب دیده اند از اهداف اصلی نشست کشورهای جی به اضافه هفت می باشد.
در این نشست همچنین موضوع تطبیق «قرار داد جدید» به میان خواهد آمد و افغانستان قرار است گزارشی را پیرامون «ارزیابی میزان آسیب پذیری» ارائه کند. این گزارش می تواند در تطبیق قرار داد جدید یک نقطه عطف به شمار رود.
در این نشست علاوه بر وزرای کشورهای عضو، نمایندگان کشورهای کمک کننده، سفیران، نمایندگان جامعه مدنی و اعضای شبکه های حل بحران نیز حضور دارند.
گروه جی به اضافه هفت به عنوان یک سازمان درون دولتی در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط هفت کشور و با هدف یافتن مکنیزمی مشورتی برای کشورهایی که با بحران و ناپایداری و نیز پیامد‌های منفی جهانی سازی مواجه هستند تاسیس شد.
حفیظ الله رجبی، خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی پیام آفتاب در کابل

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*