خانه / خانواده / جوانان / هشدار سازمان ملل در مورد وضعیت جوانان در افغانستان

هشدار سازمان ملل در مورد وضعیت جوانان در افغانستان

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در گزارش تازه‌ای هشدار داده که اگر به وضعیت جوانان در افغانستان توجه نشود، این کشور با بی‌ثباتی و مشکلات اجتماعی بیشتری مواجه خواهد شد.

این گزارش که روز یکشنبه ۱۷ اسد (مرداد) زیر عنوان “سرمایه‌گذاری روی جوانان: چگونگی درک مزیت جمعیتی افغانستان” در کابل منتشر شده بر افزایش سرمایه برای بهبود وضعیت جوانان تاکید می‌کند.

صندوق جمعیت سازمان ملل در گزارش خود آورده که در حال حاضر جمعیت افغانستان به دلیل بالا بودن میزان زاد و ولد (۶ زایمان به ازای مادر)، بسیار جوان است.

گزارش می‌افزاید که نیمی از جمعیت کشور زیر ۱۵ سال و کمتر از ۳ درصد دیگر بالای ۶۵ سال سن دارند. به این معنی که در برابر هر فرد دارای توانایی کار (۱۵-۶۴ سال)، بیش از یک فرد وابسته (کمتر از ۱۵ سال و بالاتر از ۶۵ سال) وجود دارد.

در این گزارش آمده: “این امر نشانگر تقاضای شدید جامعه برای جمعیت کارگر و فشار قابل توجه بر جمعیت کارگر است.”

در این گزارش آمده که هرچند جمعیت افغانستان هنوز هم با میزان بالای زاد و ولد و مرگ و میر تعریف می‌شود، ولی به‌ طور کلی در جهت مثبتی در حرکت است.

بر اساس این گزارش، مرگ و میر نوزادان، کودکان و مادران در افغانستان به سرعت در حال کاهش است و سن ازدواج دختران بالا می‌رود. همزمان روند شهرنشینی در این کشور به سرعت یافته است.

مسئولان صندوق جمعیت سازمان ملل در افغانستان تاکید کرده‌اند که سیاست‌گذاری جمعیتی این کشور باید به گونه‌ای تنظیم شود که جمعیت کارگر نسبت به افراد زیر ۱۵ سال افزایش یابد.

آنت ساکس رابرتسون، از مسئولان دفتر این صندوق در افغانستان، هنگام انتشار این گزارش در یک نشست خبری گفت که دولت باید بر افزایش قابلیت‌های فنی و حرفه‌ای جوانان بویژه دختران تلاش بیشتری به خرج دهد.

به گفته خانم رابرتسون برای تقویت توسعه پایدار در افغانستان، سرمایه‌گذاری برای رشد قابلیت‌های جوانان، اهمیت زیادی دارد.

او تاکید کرد که با توجه به افزایش جمعیت کارگر در افغانستان، دولت و بخش خصوصی باید تا پنج سال آینده چهار میلیون شغل جدید ایجاد کند.

Image captionساختار سنی جمعیت افغانستان در سالهای دوهزار تا دو هزار و هفتاد و پنج (UNFPA)

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*