کابل/۹میزان/فرهنگستان
شکریه حسینی، بانوی آموزگار، کارزار تشویق دختران برای رفتن به مکتب را در ولایت در میدان وردک، آغاز کردهاست.
این بانو در روستاهای دوردست میدان وردک خانه به خانه میرود و اعضای خانوادهها را برای فرستادن دختران شان به مکتب تشویق میکند.
وی بسته ماندن مکتبهای دختران را در کشور ناامید کننده میخواند و از طالبان میخواهد که بیدرنگ دروازه مکتبهای متوسطه و لیسه دختران را باز کند.
شکریه حسینی گفت: «من اولین بانوی بودم که دختران را تشویق به درس خواندن کردم حال خیلی جگرخون میشوم که آنها نمیتوانند درس بخوانند.»
بانو شکریه میگوید که به علت بسته ماندن مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم، اکنون بسیاری از خانوادهها حاضر نیستند که دختران پایین تر از صنف ششم خود را به مکتب بفرستند.
شکریه حسینی افزود: «از صنف شش به بالا که اجازه رفتن به مکتب ندارند خانوادهها دختران پایینتر از صنف ششم را نیز به مکتب روان نمیکنند و ادعا دارند که وقتی آنها نتوانستند درس بخوانند پس اینها هم نمیتوانند درس بخوانند.»
شماری از باشندگان محل نیز از طالبان میخواهند که بیدرنگ دروازه مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم را باز کند.
رمضان، باشنده میدان وردک، میگوید: «مکتبها باز شود، این علم است و همه باید کسب کنند.»
روح الله، یکی دیگر از باشندگان میدان وردک، گفت: «من میخواهم که اولادهای من درس بخوانند و با تربیه کلان شوند از وزیر صاحب معارف خواهش میکنیم که مکتبها را باز کنند.»
در همین حال، مولوی گل ولی متقی، رییس معارف میدان وردک، میگوید که بازگشایی مکتبهای دختران بالاتر از صنف ششم به تصمیم رهبران طالبان بستهگی دارد.
رییس معارف میدان وردک گفت: «تا صنف ششم در تمامی ولسوالیها دختران به مکتبها میروند و دختران بالاتر از صنف ششم را مطابق تصمیم رهبران طالبان بر خواهند گشت.»
این نگرانیها در حالی ابراز میشوند که چندی پیش وزیر امر به معروف و نهی از منکر در نشستی کسب علم دنیوی را مباح خواند و اما شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در همان نشست کسب علم دینی و دنیوی را فرض اعلام کرد.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی