کابل/۲۰حوت/فرهنگستان
برخی از زنان در افغانستان از آنچه که نبود کاروبار و نیز به حاشیه راندن شان در اوضاع کنونی میدانند شکایت میکنند.
به گفته این بانوان نبود کار آنان را با چالش های فراوان اقتصادی نیز رو به رو ساخته است.
پس از سرنگونی نظام پیشین افغانستان بیشترِ بانوانِ که در نهادهای دولتی کار می کردند بیکار شده اند.
این بانوان که از بیکاری به ستوه آمده اند از حکومت سرپرست طالبان میخواهند که زمینه کار را برای شان فراهم بسازد.
نازدانه، باشنده کابل، گفت:«خانم های که در حال حاضر درخانه استند از لحاظ روحی و روانی بامشکلات بسیار جدی مواجه استند و در این شرایط با چالش های جدی اقتصادی نیز رو به رو استند؛ طالبان باید به مشکلات شان توجه اساسی نماید.»
در این میان برخی از فعالان عرصه حقوق بانوان فراهم سازی زمینه را برای کار و آموزش زنان در افغانستان از مسوولیت های حکومت سرپرست طالبان میدانند.
مریم معروف آروین، فعال حقوق بانوان، گفت:«زنان افغانستان خواهان حضور معنا دار، مشارکت و تامین حقوق شان در اجتماع استند و در این راستا به شدت مصمم به مبارزات بیشتر میباشند.»
در این میان وزارت معارف برای نخستین بار بیش از دوصد و هفتاد و پنج بست آموزگاری را برای بانوان در کابل به رقابت آزاد گذاشته است.
عزیز احمد ریان، رییس نشرات وزارت معارف، گفت:«این بست ها در کل تعدادشان به ۱۸۹۳ بست میرسد که از این میان دوصدوهفتاد وپنج بست آن مربوط بانوان می باشد. طالبان تلاش میکند که آزمون این بست ها به دور از مشکلات و تخطی برگزارشود.»
پیش از این سازمان بین المللی کار گفته است که پس از روی کار آمدن دوباره طالبان در افغانستان نزدیک به نیم میلیون تن در افغانستان کارهای شان را از دست داده اند.
این سازمان تخمین زده است که سطح اشتغال زنان تا میانه های سال ۲۰۲۲ تا ۲۸ درصد کاهش خواهد یافت.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی