کابل/۳۰جدی/فرهنگستان
ثابت قدم پنجاه و یکمین کتاب سید جعفرعادلی روز(دوشنبه،۲۹جدی) طی یک محفل در کابل رونمایی شد.
این کتاب دربرگیرنده خاطره های پنج دهه زنده گی سید جعفرعادلی نویسنده کتاب؛ از مهم ترین و مستند ترین رویدادهای تاریخی افغانستان است.
نویسنده کتاب با تمرکز بر دوره پادشاهی ظاهر شاه و دوره حاکمیت حزب های خلق و پرچم در افغانستان به لایه های پنهان دوران حاکمیت مجاهدین، طالبان و عصرجدید دموکراسی پرداخته است.
آقای عادلی مهم ترین و مستند ترین رویدادهای تاریخی افغانستان را از پنج دهه گذشته درکتاب ثابت قدم در یک هزار و چهارصد صفحه نوشته است.
آقای جعفر عادلی می گوید که در این کتاب علت های روشن و پنهان در باره جنگ های داخلی و اختلاف ها میان رهبران جهادی نیز برجسته شده اند.
به گفته او؛ در کتاب «ثابت قدم» تنش های نرم، قتل ها و حذف چهره های تاثیر گذار در عصر تمرین دموکراسی و دست های پنهان و مرموز کشورهای دخیل در ویرانی کشور به گونه مستند نگاشته شده است.
سید جعفر عادلی نویسنده کتاب ثابت قدم گفت: «درتشکیلات سیاسی که ما بودیم ممکن است فراز و نشیب های داشته، اینان را به راحتی آمدیم و مطرح کردیم و نگفتیم که دوست ما، رفیق ما، همکار ما، ناراحت می شود منتها آنچه که دیم و شنیدیم و بعضی های شان را حتا مستند کردیم.»
معین نشراتی وزارت اطلاعات وفرهنگ در برنامه رونمایی این کتاب میگوید که نویسنده در بخش های از کتاب در باره رویدادها بسیار ایدیولوژیک برخورد کرده است.
شیوا شرق، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، گفت: «نویسنده آمده و سخن حق را گفته است در باب افشار، واقعات جنگ داخلی کابل و فروگذاشت رهبران و در جاهی کوتاهی رهبران، در جایی خیانت رهبران، در جایی به حمام خون تبدیل کردن کابل، در جایی زخم زدن و زخم جاوید ناسور به پیکر کابل زدن در این جاها با نویسنده موافق استم. انقلاب ما واقعا که فرزند خوار به بار آمد.»
در این همایش عدهای از نویسندگان، فعالان مدنی و نخبگان فکروفرهنگ حضور به هم رسانده بودند.با این همه نویسنده گان میگویند که افغانستان به یک تاریخ نگار بیر طرف سخت نیازمند است.
محمد علی جاوید، معاون نخست وزیر دوره مجاهدین، گفت: «از بسیاری بزرگان جهاد تقاضا کردم که آقایان حالا که شما زنده استید خاطره های خود را بنویسید، تاریخی که می تواند معتبر و مستند باشد خاطره است، تاریخ های روایتی زیاد اعتبار ندارند و خاطره های خود را بنویسید اما متاسفانه بسیار کم نوشتند.»
این کتاب در یک هزار و ۴۰۰ در شش فصل چاپ شده است و قرار است به زبانهای پشتو، انگلیسی و عربی نیز ترجمه شود.
خبرنگار فرهنگستان ازکابل
سمیع صدیقی