خانه / دانش / آموزش و پرورش / دختران دانش‌آموز؛ می‌توانیم به مکتب برویم؟

دختران دانش‌آموز؛ می‌توانیم به مکتب برویم؟

کابل/۵میزان/فرهنگستان
پرسش می‌توانیم به مکتب برویم؟ توأم با نگرانی و ناامیدی در ذهن میلیون‌ها دانش‌آموز دختر در کابل وجود دارد که کابینه سرپرست چی زمانی روند آموزش دختران بالاتر از صنف شش را آغاز می‌کند و چگونه؟
وزارت اطلاعات و فرهنگ در پاسخ به این پرسش می‌گوید که تاکنون در باره چگونه‌گی رفتن دختران به مکتب، تصمیم نهایی گرفته نشده، اما به زودی طرح رفتن دختران به مکتب‌ها نهایی خواهد شد.
بینظیر حق‌جو دانش‌آموز صنف یازده، نمونه‌یی از میلیون‌ها دختری است که پس از سقوط حکومت پیشین به مکتب نرفته، او امیدوار است که حکومت کنونی اجازه خواهد داد تا دختران بالاتر از صنف ششم دوباره به آموزش‌های شان بپردازند.
بینظیر حق‌جو می‌گوید: «از زمانی که حکومت قبلی سقوط کرد و طالبان آمدند، هیچ از خانه بیرون نشدیم. زحمت‌های که برای یادگیری کشیدیم، همه‌اش به آب یکسان شدند. درحالی که در هر شرایطی با پذیرفتن مشکلات اقتصادی و امنیتی به مکتب رفتیم.»
سمیرا دانش آموز دیگر گفت: «تصمیم دارم درس بخوانم و قاضی شوم اما وقتی طالبان مکتب‌ام را باز نکنند، چگونه قاضی شوم.»
از سوی هم شماری از آموزگاران نگران استند که طرح رفتن دختران دانش آموز به مکتب مانند طرحی دوره اول طالبان یعنی بیست سال پیش، سال‌ها به درازا بکشد.
شمسیه، آموزگار در یکی از مکتب‌ها گفت: «در واقع آنان نمی‌خواهند که زنان درس بخوانند و با سواد شوند. آنان فقط می‌خواهند که افغانستان بیست سال به عقب برگردد.»
سهیلا سادات فعال حقوق زن می‌گوید: «در حقیقت که آن مفکوره تغییر نکرده است. چگونه به وعده‌های شان باور کنیم. به عنوان یک زن، به هیچ وعده آنها باور ندارم. بیست پیش نیز وعده کرده بودند که حق یادگیری برای دختران و زنان می‌دهیم اما ندادند.»
طالبان می‌گویند که آنان یکجا با عالمان دین روی طرحی کار می‌کنند که بر بنیاد آن، دختران بالاتر از صنف ششم نیز می‌توانند به آموزش‌های شان در مکتب‌ها ادامه بدهند، اما تاکنون زمان دقیق ساختن و عملی شدن این طرح روشن نیست.
ذبیح الله مجاهد معین وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «زیاد وقت‌گیر نیست که این طرح را بسازیم. بیست سال قبل تا اکنون فرق دارد. آن زمان مشکلات اقتصادی داشتیم، کشور ویران بود و نیاز به بازسازی داشت و حالا این طرح خیلی زود نهایی خواهد شد.»‌
این نگرانی ها در حالی ابراز می‌شوند که سال گذشته روند آموزش و پرورش برای چندین ماه به علت شیوع ویروس کرونا در افغانستان متوقف شده بود اما ام‌سال از زمان سقوط حکومت پیشین تاکنون روند آموزشی دختران دانش آموز بالاتر از صنف ششم نیز متوقف است.
خبرنگار فرهنگستان ازکابل
سمیع صدیقی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*