کابل/۶جوزا/فرهنگستان
نزده روز پس از انفجارهای مرگبار بر دانشآموزان مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، اعضای خانوادههای قربانیان این رویداد امروز)پنجشنبه، ۶جوزا) باردیگر در یک گردهمایی در کابل خواهان بررسی جدی این حمله شدند.
خانوادههای قربانیان این رویداد با اعضای شورای علمای شیعۀ افغانستان در گردهمایی امروز حکومت را به بیپروایی در برابر این رویداد متهم کردند.
استاد فیاض، سخنگوی شواری علمای شعیه افغانستان گفت: «چنانچه طرح مذکور مفید و موثر برای تأمین امنیت دانسته نشود، به مراجع امنیتی دولتی هدایت داده شود که هر چه عاجل طرح موثری را تهیه و اجرا کنند.»
جمعه پدر یکی از قربانیان افزود: «اگر به درد ما نمیرسند، حداقل روی زخم مان نمک نپاشند.»
آنان میگویند که یک طرح امنیتی را به ریاستجمهوری فرستادهاند اما این طرح تاکنون بررسی نشدهاست.
بررسی حمله به مکتب سیدالشهدا، پیدا کردن سازماندهان این حمله و معرفی آنان به دادگاه جهانی جنایتهای جنگی و روشن ساختن سرنوشت شکریه، دانش آموزیکه پس از حمله بر این مکتب ناپدید شدهاست، ازخواستهای شورای علمای شیعه افغانستان و خانوادههای قربانیان انفجار بر دانشآموزان مکتب سیدالشهدا، استند.
عبدالله، پدر شکریه میگوید: «اگر در شفاخانهها میروم هم یافت نمیتوانم. اگر به دولت هم میروم برایم پاسخ نمیگوید.»
محمد عارف، پدر یکی از قربانیان این رویداد گفت: «آیا این یک مصداق دیگری از نسل کشی نیست؟ بخدا است. شما بهعنوان اینکه حکومت استید، بهعنوان اینکه مسؤول استید، بهعنوان اینکه اینان ملت شما استند پاسخ دهید.»
فاطمه خواهر ملکه، که نُه سال دارد اکنون در مکتب سیدالشهدا سرگرم آموزش در صنف سوم است.
او میگوید که: «حالا که خواهرم نیست هیچ خوابیده نمیتوانم. فکر میکنم وقتی صبح شود میآید.»
در سه انفجار پیهم در نزدیک مکتب سیدالشهدا در غرب کابل به تاریخ هژدهم ثور سال جاری، دستکم ۸۷ تن که بیشتر شان دانشآموزان بودند جان باختند و بیش از ۱۸۰تن دیگر زخمی شدند.
دانشآموزان مکتب سیدالشهدا هرچند آموزشهای شان را ازسر گرفتهاند، اما بیش از دوصد تن از این دانشآموزان با مشکلات جدی روحی و روانی روبهرو شدهاند.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی