خانه / فرهنگ و هنر / فرهنگ / کتاب‌خانه‌ی سیار؛ روزنه‌ای برای دانایی کودکان افغانستان

کتاب‌خانه‌ی سیار؛ روزنه‌ای برای دانایی کودکان افغانستان

کابل/۱۶قوس/فرهنگستان
کتاب‌خانه‌ی سیار با قصه‌های تازه؛ هر روز رأس ساعت ۸ و۳۰ دقیقه در جاده‌های شهر کابل رفت‌وآمد می‌کند. این کتاب‌خانه‌ی کوچک کودکان را با بازی‌ها و کتاب‌های مملو از قصه‌های مختلف سرگرم می‌کند.
این کتاب‌خانه‌ی سیار که در سال ۱۳۹۷ از سوی مؤسسه چهارمغز به منظور رشد و تقویت فرهنگ مطالعه میان کودکان و نوجوانان ایجاد شد، در نقاط مختلف شهر کابل فعالیت دارد.
ذکیه علی‌زاده مسئول این کتاب‌خانه می‌گوید: «این نهاد در قسمت‌های مختلف کابل، دشت‌برچی، چهارقلعه، کوته‌ی سنگی، کارته‌ی سخی، پل‌سرخ،چهل دختران، ریگریشن، خیرخانه، تایمنی و دیگر ساحات شهر کابل فعالیت می‌کند.»
وی می‌افزاید: «هدف از این کار، رشد فرهنگ مطالعه بین جامعه و اطفال می‌باشد؛ چون کتاب‌های مکتب بسیار سخت است و شاگرد‌ها علاقه به خواندن‌شان را ندارند، کتاب‌های داستانی کوتاه برای‌شان می‌آوریم که هم دلچسپ اند و هم برای مطالعه‌ی‌شان خوب است.»
به گفته‌ی وی بیشتر مخاطبان این کتابخانه را شاگردان مکاتب تشکیل می‌دهند: «ما قبلاً در داخل مکاتب از ساعت ۸ تا ۱۲ می‌رفتیم و در ساعت‌هایی که شاگردان مضمونی نداشتند کتاب‌ها را برای‌شان می‌بردیم؛ اما بعد از این که در مکتب عبدالرحیم شهید انتحاری شد ما دیگر در ساحه‌ی غرب اجازه‌ی رفتن به مکاتب را نداریم.»
شاگردان مکاتب نیز از این کار کتاب‌خانه سیار استقبال کرده و ابراز رضایت می‌کنند.
زهرا متعلم صنف دوم در مکتب رهنورد نور واقع در غرب کابل، می‌گوید:«من سه هفته می‌شود این‌جا آمده‌ام. زیاد کتاب‌ها را خوانده‌ام . برایم زیاد دلچسپ بود. بعد از ظهر مکتب می‌روم و پیش از ظهر این‌جا می‌آیم.»
نیلاب متعلم صنف چهارم می‌گوید:«چهار هفته می‌شود که این‌جا آمده‌ام. کتاب رودخانه و کتاب سندریلا را خوانده‌ام.  خیلی برایم دل‌نشین بود و در درس‌های مکتبم خیلی کمک کرد. رو‌خوانی و املا‌ء ام خوب شده، هر پنج‌شنبه این‌جا می‌آیم..»
این در حالی است که پس از تسلط طالبان چندین کتاب‌خانه‌ از سوی زنانِ فعال ،به هدف رشد فرهنگ مطالعه و انگیزه‌ دادن به دخترانی که از رفتن به مکتب محروم شده‌اند، ایجاد شده است.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*