خانه / خبرها / گزارش‌های افغانستان / نگرانی‌ ملل متحد از بحران اقتصادی و افزایش مهاجرت افغان‌ها

نگرانی‌ ملل متحد از بحران اقتصادی و افزایش مهاجرت افغان‌ها

کابل/۱۸قوس/فرهنگستان
سازمان ملل متحد اخیرا با نگرانی از وضعیت بد اقتصادی و اثرهای منفی آن در افغانستان، اعلام کرده است که بحران اقتصادی سبب شده تا شمار پناهجویان افغانستان به کشور های دیگر افزایش چشمگیر داشته باشد.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد می‌گوید که نبود کار و دیگر چالش‌های اقتصادی در افغانستان ازعلت های افزایش پناهجویان است. این نهاد از کشورهای جهان خواسته است که افغانستان را در این شرایط تنها نگذارند.
فیلیپو گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفت: «در نهایت، طالبان امروز اداره کشور را در دست دارند و جامعه جهانی از بهر تامین حقوق زنان، حقوق اقلیت‌ها وهم‌زیستی با یکدیگر باید یک روش عملی را در پیش گیرد، زیرا فکر می‌کنم اگر مسیر مان را روشن نسازیم، نمی‌توانیم افغانستان را از این اوضاع بد اقتصادی و سیاسی به یک اوضاع با ثبات برسانیم.»
پس از تغییر حکومت در افغانستان، شهروندان افغانستان همواره از وضعیت بد اقتصادی نگرانی کرده اند.
عزت که تا نیمه‌های شب در جاده‌های شهر کابل دستمال کاغذی می‌فروشد، می‌گوید: «از صبح تا شام اینجا میایم و هیچ کار و بار نیست و تا اکنون ۵۰ افغانی کار کرده ام. به خدا قسم اول صبح گریه ام گرفته بود، هیچ کار نیست، همه جوانان بیکار استند.»
درهمین حال، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید که بر بنیاد آمار های این وزارت، روزانه بیش از یک هزار تن تنها به ایران می‌روند.
عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت کنندگان گفت: «نابسامانی اقتصادی و بند بودن پول‌های افغانستان از سوی جامعه جهانی، اوضاع اقتصادی را در افغانستان بد ساخت است و جوانان ناگزیر اند برای کار به خارج بروند.»
سازمان ملل متحد بارها هشدار داده که افغانستان در آستانه بدترین بحران بشری در جهان قرار دارد، اما باور ها بر این استند که برای بهتر شدن اوضاع اقتصادی افغانستان، نیاز بر ایجاد یک سیستم تضمین کننده فعالیت‌های اقتصادی است.
ایرج فقیری، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «زمینه اشتغال‌زایی برای جوانان و کار آفرینان سبب ایجاد یک چرخه اقتصادی و ماندن افغانان در افغانستان و یک ثبات اقتصادی در کشور خواهد شد.»
خواجه فهیم عباس، استاد دانشگاه افزود: «در قدم نخست باید تعهدات که جهان به حکومت افغانستان داده است را عملی کند تا یک سیستم بهتر اقتصادی در کشور ایجاد شود.»
بر بنیاد گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان، در حال حاضر سه اعشاریه چهار میلیون افغان در ایران به سر می برند که نزدیک به دو میلیون آن سند قانونی ندارند، اما سازمان جهانی مهاجرت گفته است که با وجود بحران قحطی در افغانستان، ایران اخیرا ده‌ها هزار افغان را هر هفته به گونه‌ اجباری دوباره به افغانستان فرستاده است.
خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*