خانه / خبرها / گزارش‌های افغانستان / شکایت کشاورزان از کمبود آب در نیمروز

شکایت کشاورزان از کمبود آب در نیمروز

کابل/۱۹جوزا/فرهنگستان
کشاورزان با شکایت از کمبود آب آشامیدنی و آب زراعتی در ولایت نیمروز می‌گویند که تا کنون بند کمال خان به چالش‌های آنان سومند نبوده است و کمبود آب زنده‌گی را برای آنان دشوار ساخته‌است.
باشنده‌گان شهر زرنج، مرکز ولایت نیمروز ناگزیر استند تا آب را از تانکرها به بهای بلند خریداری کنند.
هرچند با آب‌گیری بند کمال خان امیدهای باشنده‌گان نیمروز به حل این مشکل بوده‌است؛ اما اکنون آنان می‌گویند که در کنار کمبود آب برای آشامیدن، آب برای کشت و زراعت هم ندارند.
رحمت‌الله رحمانی، یکی از باشنده‌گان نیمروز می‌گوید: “آب آشامیدنی به هیچ گونه‌یی وجود ندارد. اگر وجود هم دارد، یک تانکر هزار لیتره را که ما می‌خریم، باید ۷۰۰ تا ۸۰۰ افغانی پول بپردازیم.”
تانکر داران این آب را از چاه‌های عمیق از بخش‌های دورتر از شهر زرنج بیرون می‌کشند و به این شهر می‌آورند.
محمدیوسف بارکزی، باشندۀ نیمروز می‌گوید: “ما خود در خانه فعلاً آب نداریم. دنبال تانکر در به در می‌گردیم. تانکر هم برای هر کسی که با قیمت بالاتر خواست، آب را تخلیه می‌کند.”
بازمحمد ناصر، رییس شورای ولایتی نیمروز نیز می‌گوید: “مردم امسال با این درجه بالای گرمی که بیش از ۵۰ درجه است، با کم آبی و خشک‌سالی مواجه استند.”
کشاورزان در نیمروز می‌گویند که کشت‌زارهای آنان به علت نبود آب از بین رفته‌اند و آب بند کمال خان امسال هیچ کمکی به آنان نکرده‌است.
آنان می‌گویند که نرسیدن آب بند کمال خان به زمین‌های کشاورزی شان، سبب شده‌است که امسال کشت لازم نکنند.
عبدالجمیل رخشانی، یکی از کشاورزان افزود: “از روزی که این بند افتتاح شد، آب هم در نیمروز گم شد.”
کار ساخت بند کمال خان در سال ۱۳۴۵هجری خورشیدی آغاز شد؛ اما به‌علت جنگ‌ها، کار آن نیمه تمام ماند. این بند پس از پنج دهه انتظار، در چهارم ماه حمل سال روان هجری خورشیدی در نیمروز از سوی رییس‌جمهور غنی گشایش یافت.
بند کمال خان با هزینۀ ۱۱۱میلیون دالر بر روی دریای هیرمند در ولسوالی چهاربرجک نیمروز ساخته شده‌است. این بند ظرفیت ذخیره ۵۲ میلیون متر مکعب آب، آب‌یاری بیش از ۱۷۰هزار هکتار زمین و تولید ۹ میگاوات برق را دارد.
در همین حال، ادارۀ ملی تنظیم امور آب می‌گوید که کار ساخت شش کانال بند کمال خان برای رسانیدن آب نوشیدنی به شهر زرنج و آب به زمین‌های کشاورزی این ولایت جریان دارد.
آب زیر زمینی شهر زرنج، مرکز این ولایت قابل نوشیدن نیست و باشنده‌گان این شهر همواره آب آشامیدنی را با بهای بلند خریداری می‌کنند.
ام‌سال خشک سالی در نیمروز، کشاورزان و باشنده‌گان را نسبت به سال‌های گذشته بیشتر متأثر ساخته‌است.

خبرنگار فرهنگستان از کابل
سمیع صدیقی

 

دیدگاهتان را ثبت کنید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شدعلامتدارها لازمند *

*